Airconditioning is ook een warmtepomp!

Airconditioning, kortweg airco is één van de eerste warmtepomp toepassingen die breed publiekelijk bekend zijn. veel mensen realiseren zich niet dat dit ook een warmtepomp is, m.n. de lucht-lucht warmtepomp. 

De werking is gelijkaardig aan die van uw koelkast. De warmte in de koelkast wordt gebruikt om een gas te verdampen, dit gas wordt dan gecompenseerd en snel geëxpandeerd aan de buitenkant, waar die warmte dan wordt afgegeven aan de omgeving. Een warmtepomp is in staat de werking ook om te keren en dus warmte binnen af te geven en de buitenlucht als het ware te koelen.

Doordat we meer energie (warmte) kunnen afgeven dan de elektriciteit die nodig is om het systeem ( de compressor) te laten werken, is de warmtepomp een ideale manier om een woning op te warmen.

Dit kan dan lucht-lucht (airco) of lucht-water zijn ( zie pagina lucht-water warmtepomp).

specialist-cleans-and-repairs-the-wall-air-conditi-2023-11-27-05-33-18-utc.jpg

Airco om te koelen én te warmen

Heel veel mensen kennen de klassieke airco als koeling bij hotels in de warmere oorden. Steeds meer en meer hebben we die koeling ook in België nodig om in de zomer onze goed geïsoleerde woningen leefbaar te houden.

Leuk is dan ook dat je diezelfde installatie kan gebruiken in de winter om te verwarmen! Door de goede isolatie van de woning is er maar een héél klein vermogen nodig om de woning op temperatuur te houden en daardoor is een airco soms al voldoende om de winter te overbruggen.

Wil je een eenvoudige en betaalbare oplossing voor bvb het vervangen van accumulatie-verwarming? Dan is een airco de ideale oplossing! 

Geen kap en breekwerk, geïnstalleerd op 1 dag én energie-efficiënt!

Maak alvast een afspraak om uw situatie te laten analyseren en bespaar massa's op uw elektriciteitsverbruik!

Leuk is ook dat je dit kamer per kamer kan doen en dus niet uw volledige woning in 1 keer hoeft aan te pakken. Dit zorgt voor een betaalbare en haalbare energetische renovatie.

cropped-view-of-man-turning-on-air-conditioner-wit-2023-11-27-04-59-26-utc_1.jpg

Waarom u een geothermische installatie moet overwegen

Efficiëntie

Hedendaagse airco's halen rendementen van maar liefst 400 tot 500% tov klassieke elektrische verwarmingen die slechts 65 tot 85% rendement hebben.

Door de eenvoudige installatie en beperkte kost voor iedereen een haalbare kaart om snel te besparen op uw elektriciteitsfactuur.

Gezondheid

Moderne aircosystemen zijn uitgerust met filters die stof, pollen, allergenen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht verwijderen. Dit leidt tot een gezondere binnenluchtkwaliteit, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Automatisatie

Moderne airco's zijn vaak uitgerust met slimme thermostaten die de temperatuur nauwkeurig regelen op basis van de voorkeuren van de gebruiker en de omstandigheden in de ruimte. Deze thermostaten kunnen leren van de gebruikspatronen en automatische aanpassingen maken om een optimaal comfort te garanderen zonder onnodig energieverbruik

Geothermie Samengevat

Het installeren van een geothermische warmtepomp vraagt een hogere investering, maar op lange termijn zorgt ze voor aanzienlijke besparingen en een duurzamere levensstijl. Geothermie heeft niet alleen financiële voordelen, maar draagt ook bij aan het verminderen van de uitstoot  en het verhogen van hernieuwbare energie. Het is een investering in zowel persoonlijk comfort als in de gezondheid van onze planeet die zichzelf terugbetaald!

Neem contact met ons op

Vraag een offerte, interventie, onderhoud, of informatie

Wij komen ter plaatse bij elke offerte! Steeds op maat van de klant!

Gratis offerte

© 2024 Demeyer Steven. Webdesign by Puzzle