Ventilatiesystemen voor uw woning

Ventilatie is vandaag de dag onvermijdelijk in elke gerenoveerde woning of nieuwbouw. Veel mensen zien dit als een nodeloze kost, maar reeds veel praktijkvoorbeelden hebben aangetoond dat wanneer de ventilatie wordt afgelegd men snel problemen krijgt met schimmelvorming en condens. Door het goede isoleren van de woningen maken we deze bijna volledig luchtdicht waardoor vochtige lucht niet meer weg kan. In tegenstelling tot oudere woningen waar de lucht vrij in en uit kan, weten we bij een goed gedimensioneerde ventilatie perfect hoeveel warmte er verloren gaat en kunnen we dit zoveel mogelijk beperken. In een oude woning heb je geen idee hoeveel verlies er is maar wel dat die gigantisch is tov het verlies bij een goed gedimensioneerd ventilatiesysteem.

refrigeration-chamber-for-food-storage-installati-2023-11-27-05-03-41-utc-min.jpg

Waaruit bestaat een ventilatiesysteem voor uw woning

Ventilatie kan centraal en decentraal geplaatst worden, dit wil zeggen dat er één ventilatie-unit de volledige woning van verse lucht voorziet of dat er een kleine ventilator voorzien wordt om bvb de badkamer te ventileren m.n. de damp wegzuigen na bad of douche.

Bij de centrale systemen onderscheiden we nog 2 soorten, m.n. C enD-systemen.

Een C-systeem zal enkel de warme en vochtige lucht via buizen afvoeren naar buiten. Opdat dit systeem zou kunnen werken, dienen er in de droge ruimtes ( living, bureau...) ventilatieroosters voorzien te worden in de ramen. Nadeel aan dit systeem is dat er in de winter ijskoude lucht naar binnen gezogen wordt, wat een héél oncomfortabel gevoel geeft.

Als je meer comfort wil, dan is er systeem D, waarbij vochtige lucht wordt afgezogen in de vochtige ruimtes ( toilet, wasplaats, badkamer en keuken) en er verse lucht wordt aangevoerd in de droge ruimtes. Het grote voordeel van dit systeem is dat de afgevoerde warme lucht door een warmtewisselaar gaat waar die warmte tot 80-85% wordt afgegeven aan de verse inkomende lucht. Hierdoor win je niet alleen aan comfort maar bespaar je ook nog eens gevoelig op de stookkosten!

Bij een D-systeem zijn er ook steevast filters voorzien waardoor de inkomende lucht gezuiverd wordt van alle stof en partikels die je liever niet in huis binnen krijgt.

ventilations.jpg

De voordelen van een ventilatiesysteem in uw woning

Systeem D bespaart op uw stookkosten

Doordat een D-systeem voorzien is van een warmtewisselaar win je tot 85% van de anders verloren warmte terug. 

Steeds verse lucht onder controle

Een ventilatiesysteem voorziet u van verse lucht en voert dorre lucht af. Door een goede dimensionering beperk je de warmteverliezen die je bij een oudere woning niet onder controle hebt

Geen ongewenst stof in uw woning

Omdat een D-systeem steeds voorzien is van filters, is de inkomende lucht gezuiverd van stof en ongewenste partikels. Hierdoor blaas je geen ongewenst stof naar binnen

Neem contact met ons op

Vraag een offerte, interventie, onderhoud, of informatie

Wij komen ter plaatse bij elke offerte! Steeds op maat van de klant!

Gratis offerte

© 2024 Demeyer Steven. Webdesign by Puzzle